Skip to content
Bargemon, Provence - Karsten Kulturreiser

Toril Trana: 6 gode grunner til å velge Karsten Kulturreiser

Turen står i min bevissthet som en av de beste jeg har vært på og derfor ønsker jeg å gi dere 6 gode grunner til å velge Karsten Kulturreiser.

1. Et lite antall mennesker.

Intimt. Ingen turistfølelse. Vi nordmenn elsker å reise, men turist skal vi ikke være. Det lukter av sololje og Costa del Sol. Fysj!

2. Kunsthistorie.

Dere er fagpersoner uten å bli masete. Jeg har vært på kunstturer der det nærmest har blitt oppfattet som en personlig fornærmelse at vi i gruppen har hatt så jordiske behov som kaffepauser og toalettbesøk. Dere klarer å integrere fag med ganefryd som et glass vin eller en lunsj rundt kjøkkenbordet. Bare det at vi kunne samles hos dere, var en ekstra bonus….og det ville det også ha vært uten mat og drikke.

 

3. Variasjon. Naturopplevelser.

Å kjøre gjennom alle disse små byene var eksotisk, oppleve tilsynelatende uberørte områder med smale, kronglete veier, stoppe på tilfeldige restauranter, diskutere så høyrøstet at nabobordet trodde vi var italienere. Jeg likte at dere hadde en plan uten at den var åpenbar. Det var aldri kav og mas og vi må komme oss av gårde ellers….! Dere er jo en “match made in heaven”, du og Tor, men det vet du selvsagt. Dere er så samkjørte at det er en fryd. Denne roen smittet over på oss. Det kan hende at en viss kolerisk advokat kunne ha trengt å være der en stund til slik at han kunne lære hvordan man oppfører seg blant folk. Nåja!

 

4. Innkvartering.

Vi lå ikke akkurat i pasta-skuffen disse dagene, men det kan hende at min romkamerat hadde ønsket seg en bedre seng. Når to personer deler et rom, bør det være like bra tilbud til begge. B. valgte selv å ligge i den smale sengen, men da vi dro, fortalte hun meg at hun hadde ligget vondt. Stedet hadde karakter, og eierne var veldig imøtekommende. Nydelig frokost. “Mysige” omgivelser.

 

5. Restaurantene.

Et fint spekter fra lokale til gourmet. Jeg drar ikke utenlands for å spise det jeg kan få hjemme eller drikke billig vin. Jeg har en mage meg en diagnose derfor lever den sitt eget liv. Enten vil den ikke ha mat eller så vil den veldig. Dette må oppleves sært for andre. Jeg blir oppfattet som enten gjerrig eller grådig eller begge deler….alt ettersom. Sånn er det bare. Men å oppleve et annet land, er også å oppleve den lokale matkulturen. Ikke sant?

 

6. Museums-, galleribesøk.

Jeg meldte meg inn i Venneforeninga fordi jeg ikke hadde sans for såkalt moderne kunst. Jeg tenkte at dette var en mulighet til å lære mer, lære å se. Jeg har lært mye av deg. Mye gjenstår, jeg er fortsatt en novise. Grunnfag i kunsthistorie er ikke rare greiene, det vet du, men jeg prøver å plukke opp ting ved å lytte til de som har kunnskapen. Dere hadde gjort et utvalg av de viktigste museene i området, både nyere kunst og 18-og 1900-talls. Igjen variasjon.

 

Kundeomtale send inn fra Toril Trana

Er det noe du lurer på?