Skip to content
Provence

Provence – Møteplass for forskjellige kulturer

Provence er en deilig del av det europeiske kulturlandskap!

Provence: I 2500 år har Provence vært møteplass for forskjellige kulturer som alle har etterlatt seg spor. I mer enn 100 år har kunstnere fra den europeiske kunsthistorien – slik som Picasso, Matisse, Chagall osv. – søkt seg hit ned både på grunn av lyset og fargene, men også av atmosfæren i sin alminnelighet og skapt store modernistiske kunstverk som kan oppleves i de mange spennende museer.

Vakre landsbyer i Provence

De vakre landsbyene fra middelalder med sterke byggeskikk-tradisjoner som vi så sterkt opplever – ofte anlagt på terasser og åsrygger med forsvarsanlegg – ligger tett i tett omgitt av vinområder og olivenlunder som bølger seg ned mot Middelhavet. Mot den blå horisont finner vi byene som fortsatt holder tradisjonene levende med «det gode liv»..

I Provence blandes gammel historie med moderne eleganse. Dette er et spennende utgangspunkt for å forstå kulturutviklingen i Europa og hva det har ført med seg – mener jeg. Derfor unner jeg DEG et inspirerende bekjentskap med landskapet, byene, menneskene, kunsten og ikke å forglemme – det alltid vakre kulinariske måltidet !

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>